Kogus: kuuele
Koostis:
•
400 g tahkemat leiba
•
1,5 l vett
•
2 dl rosinad
•
1 - 1,5 dlsuhkur
•
tükk kaneelkoort
•
2 dl jõhvikamahla või muud haput mahla
Valmistamine:
Tükelda leib ja leota seda vees. Pane leib koos leotusveega
keema ja keeda pehmeks. Hõõru läbi sõela ning pane saadud ühtlane leivapüree
potti tagasi.
Lisa segule pestud rosinad, kaneelikoor ja suhkur ning
maitsesta hapu mahlaga. Kuumuta keemiseni ning lase paar minutit podiseda.
Tõsta leivasupp tulelt, eemalda kaneelikoor ja lase jahtuda.
Selle retsepti järgi tehes tuleb natuke vedelapoolsem
leivasupp, kuid jahtudes supp taheneb.
Serveeri rõõsa koore, piima või hapukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar