kolmapäev, 14. mai 2014

Leivasupp


Kogus: kuuele
Koostis:
   400 g tahkemat leiba
   1,5 l vett
   2 dl rosinad
   1 - 1,5 dlsuhkur
   tükk kaneelkoort
   2 dl jõhvikamahla või muud haput mahla

Valmistamine:
Tükelda leib ja leota seda vees. Pane leib koos leotusveega keema ja keeda pehmeks. Hõõru läbi sõela ning pane saadud ühtlane leivapüree potti tagasi.
Lisa segule pestud rosinad, kaneelikoor ja suhkur ning maitsesta hapu mahlaga. Kuumuta keemiseni ning lase paar minutit podiseda.
Tõsta leivasupp tulelt, eemalda kaneelikoor ja lase jahtuda.

Selle retsepti järgi tehes tuleb natuke vedelapoolsem leivasupp, kuid jahtudes supp taheneb.

Serveeri rõõsa koore, piima või hapukoorega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar