Vaja läheb:
u 2 kg lillkapsast
8 - 10 keskmist kartulit
2 porgandit
300 g sulatatud juustu (Merevaik)
1 dl kohvikoort
2 sl võid
2 puljongikuubikut
valget pipart
soola
värsket tilli
Valmistamine:
Hakkida lillkapsas väiksemateks
õisikuteks ning panna koos tükeldatud kartulitega keema (vesi peaks köögivilju
vaevalt katma). Lisada puljongikuubikud ja lasta pehmeks keeda. Keemise lõpus
lisada peenikese riiviga riivitud porgandid. Kui kartulid ja lillkapsad on
täiesti pehmed, valada enamus veest ära (kaussi või kannu) ning püreestada
saumikseriga pudruks. Lisada pudrule sulatatud juust, või ja kohvikoor ning nii
palju allesjäänud puljongit, et segu omandaks paraja püreesupi paksuse. Lisada
maitse järgi soola ning valget pipart ja püreestada kõik korralikult veelkord
läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar