reede, 2. august 2013

Sametine lillkapsa püreesupp

Supi retsept on võetud Katre blogist


Vaja läheb:

u 2 kg lillkapsast
8 - 10 keskmist kartulit
2 porgandit
300 g sulatatud juustu (Merevaik)
1 dl kohvikoort
2 sl võid 
2 puljongikuubikut
valget pipart
soola
värsket tilli 

Valmistamine:
Hakkida lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning panna koos tükeldatud kartulitega keema (vesi peaks köögivilju vaevalt katma). Lisada puljongikuubikud ja lasta pehmeks keeda. Keemise lõpus lisada peenikese riiviga riivitud porgandid. Kui kartulid ja lillkapsad on täiesti pehmed, valada enamus veest ära (kaussi või kannu) ning püreestada saumikseriga pudruks. Lisada pudrule sulatatud juust, või ja kohvikoor ning nii palju allesjäänud puljongit, et segu omandaks paraja püreesupi paksuse. Lisada maitse järgi soola ning valget pipart ja püreestada kõik korralikult veelkord läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar